Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, April 26, 2010

The perfect meal for Sunday! Lasagna with meat and bechamel sauce! Θεϊκά λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ!



Προχθές έφαγα το φοβερό κοτόπουλο με κάρυ και κάσιους... και είχα πάθει τέτοιο ντελίριο με το γεύση του που τη γευόμουν μέχρι... και πριν λίγο. Πριν λίγο, γιατί τώρα έπαθα νέο έρωτα με μια παλιά συνταγή... τα κλασσικά και αθάνατα λαζάνια στο φούρνο... εγώ και το ταψί θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές μέχρι το πρωί...(με βλέπω να σηκώνομαι κάθε 2 ώρες μέχρι να το... καθαρίσω!!!)

Ok, yes, i love pasta. I love bechamel sauce. I love lasagna... It's the perfect meal for Sunday evening... (and for Saturday evening, another perfect meal... how am I supposed to lose weight, ha?)

Lasagna with meat and bechamel sauce
Recipe for a big oven pan

All you need is;

500 gr Lasagna
1 kg minced beef
2 big red minced onions
1 cup of white wine
400 gr tomato juice (concentrated)
1 cinnamon stick
5-6 allspice berries
1 tbls of dried oregano
Salt, pepper
A pinch of sugar
A cup of water
Olive oil (enough for frying)
1 tbls grated nutmeg

8 tbls all purpose flour
8tbls butter
5-6 cup of milk
grated Parmesan cheese

for bechamel sauce you can adjust the ingredients to make enough for your oven pan and as thick as you want by adjusting the quantity of the milk.

Meat sauce Preparation
Put some olive oil in a non stick sauce pot. Saute minced beef. Add and saute minced onions. Add the wine. Let it reduce. Add tomato juice with a pinch of sugar. Stir well. Add oregano, allspice berries, salt, pepper, and some water. Let it cook for a half an hour.

Prepare Bechamel Sauce
Use a non stick pan in low temperature. Add butter, let it melt. Add flour a little  bit each time .Stir all the time. Pour warm milk, a little bit each time, constantly stirring. When sauce is thick and elastic remove from heat. Add some pepper, nutmeg and some grated cheese or a scrambled egg. Stir well.

Lasagna Preparation
Butter an oven pan. Pour some bechamel sauce all over. Lay a double layer of lasagna. Add beef sauce (all of it or you can use half and the other half in the next layer). Add some bechamel. Lay another double layer of lasagna. Cover with bechamel sauce. Pour some grated Parmesan cheese. Cook in preheated oven in medium temperature for 25 min. Enjoy! 


Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο!
Για μεγάλο ταψί 

500 gr Λαζάνια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ποτηρι του κρασιού, λευκό κρασί
1 πουμαρό ή δυο νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 ξυλάκι κανέλλας
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Μια τζούρα ζάχαρη
Μια κούπα νερό
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1 κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κ.σ. βούτυρο
5-6 κούπες γάλα (χλιαρό)
Τριμμένη παρμεζάνα


Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μισό πουμαρό (ή 2 νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα). Ρίχνουμε μια τζούρα ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 ξυλάκι κανέλλας, 5-6 κόκκους μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, και μια κούπα νερό. Το αφήνουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά. 

Για την μπεσαμέλ ανάλογα με το ταψί σας προσαρμόστε και τις ποσότητες των υλικών. 
Εγώ έφτιαξα μπόλικη και πάλι δεν μου είναι αρκετή... πάντα υπάρχει και η έτοιμη μπεσαμέλ φυσικά...

Μπεσαμελ
8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
5-6 κούπες γάλα (χλιαρό)
Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Σε αντικολλητική κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Αφού λιώσει καλά, αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα (χλιαρό), ανακατεύοντας χωρίς σταματημό. Το πόσο σφιχτή θέλετε να είναι η μπεσαμέλ εξαρτάται απο εσάς. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε και έναν κρόκο αυγού ή τριμμένη παρμεζάνα και φυσικά... οπωσδήποτε μια κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε απ΄ ακρη σ΄ άκρη το ταψί σας. Ρίχνετε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο και την στρώνετε να πάει παντού. Βάζετε δυο στρώσεις λαζάνια στο ταψί. Ρίχνετε απο πάνω τον κιμά (αν θέλετε ρίχνετε την μισή ποσότητα και την άλλη μισή στην επόμενη στρώση με λαζάνια) πασπαλίζετε και με λίγη παρμεζάνα. Ρίχνετε λίγη μπεσαμέλ. Ξαναστρώνετε διπλή στρώση λαζάνια απ΄ άκρη σ΄ άκρη. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ρίχνετε λίγο πιπεράκι και πασπαλίζετε με παρμεζάνα. Ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails